Un pas per fomentar l’autonomia: posar-se i treure’s la jaqueta i la bata

Els nens i nenes arriben a l’aula cada matí. El treball de les rutines és molt important i un d’ells és posar-se la bata. Un cop han portat l´agenda al moble, treuen la bata de la motxilla. La motxilla la pengen darrere la cadira perquè no faci nosa.

Posen la bata a sobre la taula i amb tota la paciència del món intenten anar descordant els botons. Alguns nens, després de molts dies de pràctica ho aconsegueixen, la seva cara de satisfacció ho diu tot. Als que ho necessiten els anem ajudant, sempre amb la intenció que hi vagin col·laborant. Un cop la bata està descordada, ells mateixos posen cada braç a dins la màniga corresponent, aixequen els braços i la bata queda posada. Ara tenim la feina de cordar-la.

Quan s’acaba el dia tornem a fer la rutina, es treuen la bata i la posen dins la motxilla. Sempre que és necessari els anem ajudant. El treball de les rutines en aquestes edats és molt important, els ajuda a anar adquirint més autonomia i independència, fet que els farà créixer l’autoestima.