Un bon moment per guanyar autonomia

A l´escola els nens i nenes treballen diverses rutines que els ajuden a guanyar autonomia i independència. Un d’aquests moments tan educatiu és l’hora dels àpats. Els alumnes es paren la seva taula cada dia per dinar i per berenar, tot en un ordre establert i portant cada vegada només un objecte. Una vegada parada la taula s´esperen asseguts fins que la mestra els crida per venir-se a servir, d´aquesta manera treballem el fet de saber esperar. Es venen a servir, ells mateixos es posen al plat el dinar o berenar, sempre amb la nostra supervisió.

Un cop asseguts a la taula els donem temps perquè puguin anar menjant sols, els ajudem quan fa falta però és essencial donar-los temps i confiança perquè ho puguin fer ells sols i ho fan molt bé! Inclús utilitzen el ganivet per tallar el menjar i quan no poden ens ho demanen o els oferim la nostra ajuda. D’aquesta manera, estem respectant el seu creixement i desenvolupament personal.

També és important el moment de recollir, cada objecte al seu lloc tot classificant els estris. Un cop han acabat neteja cada un la seva taula i feina feta!