Preparem la fruita de forma autònoma!

La fruita forma part de l’alimentació diària a l’escola. A part de la fruita del dinar, els alumnes poden escollir treballar a l’aula amb material de cuina, com per exemple pelar mandarina o plàtan.

En aquest cas, podem veure l’activitat de preparar mandarina. Cada alumne decideix si li ve de gust fer aquest treball. Un cop hem fet la presentació, els confiem l’autonomia perquè practiquin, cada vegada amb menys ajuda. És un treball que requereix molta concentració perquè les accions que formen la seqüència de l’activitat són molt seguides. Primer transporten la safata a la taula, pelen la mandarina i deixen les peles en un bol. Tot seguit desgranen les monges i ho deixen a l’altre bol. Finalment, poden menjar la mandarina que ells mateixos han preparat! Un cop han acabat, van a llençar les peles a la paperera i recullen el material: els bols, per rentar i la safata, al seu lloc.

Amb aquesta activitat treballen sobretot la motricitat fina, la memorització d’accions dintre d’una seqüència i l’autocontrol, a part de la concentració, present en qualsevol activitat que duen a terme.