Netegem vidres

Una de les activitats de vida pràctica que tenim a l´aula és netejar els vidres. Els infants es preocupen per mantenir l´aula en unes condicions òptimes i ens ajuden a fer-ho cada dia.

Aquest material en qüestió ja el coneixen a l´aula de nadons de tal manera que quan arriben a comunitat infantil, és una activitat que els ajuda molt bé a adaptar-se a la classe, ja que la coneixen i l´han treballat prèviament. Tot i això, la guia de la classe els la torna a presentar, per tal que els nens i nenes tinguin present on poden netejar els vidres.

L´activitat consta de tres passos: el primer de tots és portar el material necessari a davant d´una finestra, el segon consisteix a presentar els diferents instruments que necessitarem per netejar els vidres i mostrar-los com utilitzar-los i per últim, un cop l´infant ja ha treballat sense la presència de l´adult cal recollir i endreçar-ho en el seu lloc.

Tal com es pot apreciar en tot el procés, l´infant treballa diverses habilitats motrius i alhora gaudeix utilitzant aquest material, especialment en el moment de tirar aigua als vidres amb el polvoritzador. Aquest petit incís d´utilitzar aquest objecte és un repte pels més petits i es pot comprovar com la seva cara canvia a una autèntica felicitat quan l´aigua surt i queda repartida per sobre de la superfície de la finestra.