Història

La història del centre es remunta a l’any 1979, quan va començar la seva tasca educativa amb el nom de Jardí d’Infants Barrufet, convertint-se així en una de les primeres en tenir número d’Ensenyament, com a escola infantil oficial. Durant la primera etapa s’oferien places fins als 4 anys i a partir de l’any 1998 es va ampliar fins al segon cicle d’Educació Infantil, mantenint l’essència d’una escola petita i familiar on sempre es va tenir en compte el nen com a persona i sota el nom de Els Petits-Barrufet.

Més de 25 anys d’experiència

Durant tots aquests anys han passat per l’escola una gran quantitat de famílies del municipi com també dels pobles dels voltants. La confiança dipositada en el centre es fa palesa en observar com alguns exalumnes del centre es decideixen a portar els seus fills en el mateix centre on ells van anar.

La conversió a un centre Montessori

Des dels seus inicis l’antiga escola funcionava seguint una pedagogia tradicional quan a partir del curs 2015-2016 es va decidir implementar la Metodologia Montessori, que es basa en crear un marc de llibertat que proporcioni a cada nen les experiències adequades a la seva etapa de desenvolupament, per tal que, a més de conèixer el món per adaptar-s’hi i assumir responsabilitats per a la seva millora, es pugui desenvolupar plenament com a ésser humà. La renovació pedagògica del centre està fonamentada en la formació i experiència del personal docent amb la certificació de l’Association Montessori Internationale (AMI) i en la preparació de l’ambient preparat de les aules de 0 a 3 i 3 a 6 anys.

El nou centre Montessori Palau Montgrí ofereix un ambient preparat pels infants per tal que els nens creixin amb llibertat i puguin interaccionar amb l’entorn afavorint un bon desenvolupament. D’aquesta manera es treballa l’autonomia, la confiança, la disciplina i l’autocontrol necessari per treballar i desenvolupar totes les seves potencialitats.

Calendari escolar i horaris

El curs escolar comença el dilluns, 14 de setembre de 2020 i finalitza el dimarts 22 de juny de 2021.

(El centre romandrà tancat del 23 d’agost al 5 de setembre de 2021, ambdós inclosos)

Horari escolar

Matins: De les 9 a les 12 hores

Tardes: De les 15 a les 17 hores

Horari de la guarderia

Guarderia de matins: De les 7.40 a les 9 hores

Guarderia de tardes: De les 17 a les 18.20 hores

Horari de cuina i menjador

De les 12h a les 13 hores

Equipaments