Les rutines d’entrada i sortida

Comencem el curs escolar amb força, i avui us volem presentar les nostres rutines d’entrada i sortida de l’aula, un moment en el que els infants es responsabilitzen de totes les seves pertinences i adquireixen una gran autonomia.
Quan els infants arriben es canvien les sabates i un cop a dins de la classe treuen totes les coses que duen a la motxilla. Tots ells coneixen on han de guardar l’agenda, el llençol, la carpeta i la bosseta del pa, de tal manera que poc a poc ho van posant al seu lloc. Un cop ho tenen tot fet ja estan preparats per anar a treballar i tots ells aprofiten el dia per aprendre noves coses.
Abans d’acabar la jornada escolar es preparen la motxilla per anar a casa, tot posant-hi l’agenda; es canvien les sabates i ja estan tots apunt perquè els vinguin a recollir.
Aquestes rutines ben senzilles les veuen a casa, quan el pare o la mare marxa de bon matí i agafa tot allò que necessita o quan arriba i endreça les coses que duia com pot ser la jaqueta, la bossa… Els més petits també volen preparar-se i responsabilitzar-se de tot allò que es seu, així que participen de bon grat en aquestes tasques, prenent consciència de les coses, adquirint autonomia i independència i creant hàbits i rutines.