Fem i enganxem boletes de paper

A l´aula treballem la creativitat a través de moltes activitats, una d´elles l´art. Ara bé, per treballar l´art els nens i nenes poden utilitzar molts materials i tècniques diferents i avui ens centrarem en com arribem fins a enganxar boletes de paper arrugat.

El primer pas de tots, és fer que tots els alumnes participin del desenvolupament i de les activitats del dia a dia de l´aula, de tal manera que disposem d´un material amb què podem preparar boletes de paper de seda arrugat.

Un cop les han fet les guarden a dins d´una capsa i així els altres infants les poden utilitzar per enganxar-les. A vegades són els mateixos nens que les fan, qui les enganxen però d´altres són uns de diferents i aquí és on rau un gran fet, ja que treballen pel bé de tota la classe.

En el segon pas, ens trobaríem en el moment de preparar el material d´enganxar boletes de paper. En aquest moment els infants poden escollir el color de la cartolina i el número i color de boletes de paper. Són ells els que fan la seva composició i posteriorment els hi posem el nom per tal que la puguin endreçar en el seu calaix.

Aquest cicle de treball no només s´aplica a l´art, sinó que podem veure aquesta transferència en els materials de cuina o vida pràctica. D´aquesta manera els infants s´involucren i es senten partícips del bon funcionament de l´aula.