Calendari escolar

Inici del nou curs escolar

Dimarts, 12 de setembre de 2017.

Dies festius
del curs 17-18

Festes de lliure disposició:

 • Divendres, 13 d’octubre de 2017
 • Dijous, 7 de desembre de 2017
 • Dilluns, 12 de febrer de 2018
 • Dilluns, 30 d’abril de 2018

Dies festius:

 • Dijous, 12 d’octubre de 2017
 • Dimecres, 1 de novembre de 2017
 • Dimecres, 6 de desembre de 2017
 • Divendres, 8 de desembre de 2017
 • Dimarts, 1 de maig de 2018

Vacances de Nadal

Del dissabte 23 de desembre de 2017 al diumenge 7 de gener de 2018, ambdós inclosos

Vacances de Setmana Santa

Del dissabte 24 de març al dilluns 2 d’abril de 2018, ambdós inclosos

Material que ha d’adquirir la família

Material escolar i bata

Us informem que, a més del material que es repartirà als alumnes, haureu d’adquirir pel vostre compte:Motxilla petita (aproximadament 25x25x15cm) sense rodes i senzilla i amb cremallera

Bata

Els nens i nenes de l’aula de Comunitat infantil i de l’aula d’Educació Infantil 3-6 anys han de portar la bata durant l’horari escolar, amb el nom i cognom complets, preferentment al costat esquerre, a l’alçada del pit, i si és possible, brodat en color blau marí.Us recordem que la bata es pot adquirir únicament a través de l’Escola, accedint a l’Alexia Web. En cas d’haver fet la comanda durant l’estiu, s’entregarà la bata els primers dies de curs. Si la comanda es realitza durant el curs escolar, l’entrega es realitzarà en els dies posteriors. La comanda es facturarà un cop aquesta hagi estat entregada i seguint el mateix canal que els rebuts escolars.Catàleg de talles de la bata24 de febrer de 2016- Complex cultural i esportiu Col∑legi Montessori Escola Bressol de Torroella de MontgrÌ. DocumentaciÛ per cataleg i promocio del centre. FOTOGRAFIES DE TONI VILCHES.

Activitats per a les famílies de l’Escola

Seminari d'apropament a la Pedagogia Montessori del Primer Cicle d’Educació Infantil

banner-gros-visites-guiades-a-laula-0-3-i-3-6

Dia: Dissabte, 21 d’octubre 2017

Hora: 9 hores

Lloc: Montessori Palau Montgrí

A qui va dirigit: Aquest Seminari va dirigit a les famílies dels nens i nenes que estan cursant EI2 i els que estan cursant EI1, nascuts durant el primer semestre.

Descripció de l’activitat:

Nombrosos demostren que els adults podem influir, tant positivament com negativament, en el desenvolupament natural dels infants; i en aquest sentit, és molt important tenir present les seves necessitats i respondre-les amb coneixement.

Aquest Seminari vol aprofundir precisament en el programa escolar que la Pedagogia Montessori ha dissenyat per a l’etapa de 0 a 2,5 anys i en tot el treball que es fa a l’aula. Per aquest motiu, l’Equip de professores de primer cicle d’Educació Infantil vol fer especial esment de la importància d’assistir a aquesta activitat, ja que és imprescindible per entendre el funcionament de la Pedagogia Montessori i també per poder observar el vostre fill/filla a l’aula.

En el Seminari es tracten els següents temes:

 • Línies generals de la Pedagogia Montessori i Silvanna Quattrocchi Montanaro
 • Programa de desenvolupament dels “The Institutes for the Achievement of Human Potential” Philadelphia, Pensilvania (EUA) i integració amb Montessori.
 • Àrees Curriculars: el treball personalitzat del nen

– Vida Pràctica i cuina

– Llenguatge

– Moviment

 • Descripció de l’ambient Montessori: l’aula, una extensió de la llar

Durant el treball de les Àrees Curriculars, s’alterna la part teòrica i el treball pràctic, on es mostren els materials i com es presenten als nens.

Servei de guarderia:

Mentre duri el Seminari us oferirem un servei de guarderia per als alumnes de 1r i 2n Cicle d’Educació Infantil, si venen a l’escola. Aquest servei és gratuït per als inscrits abans del divendres 27 d’octubre i per als inscrits després d’aquesta data el preu serà de 27.50 euros.

Confirmació d’assistència:

Activitat ja realitzada

Seminari d'apropament a la Pedagogia Montessori del Segon Cicle d’Educació Infantil

24 de febrer de 2016- Complex cultural i esportiu Col·legi Montessori Escola Bressol de Torroella de Montgrí. Documentació per cataleg i promocio del centre.
FOTOGRAFIES DE TONI VILCHES.

Dia: Dissabte, 28 d’octubre 2017

Hora: 9 hores

Lloc: Montessori Palau Montgrí

A qui va dirigit: Aquest Seminari va dirigit a les famílies dels nens i nenes que estan cursant EI3, EI4 i EI5.

Descripció de l’activitat:

L’originalitat d’aquesta pedagogia i tots els seus trets metodològics fan imprescindible que hi hagi un coneixement profund dels mateixos per part de la família. Si aquest requisit es compleix, el procés d’aprenentatge es veurà potenciat i afavorit.

Amb aquest objectiu, l’Escola organitza el Seminari d’apropament a la Pedagogia Montessori per tal d’ajudar a comprendre la tasca realitzada pels vostres fills i permetre seguir un camí en la mateixa direcció.

L’Equip de professores de segon cicle d’Educació Infantil vol fer especial esment de la importància d’assistir a aquesta activitat, ja que és imprescindible per entendre el funcionament de la Pedagogia Montessori i també per poder observar el vostre fill/filla a l’aula.

Confirmació d’assistència: 

Activitat ja realitzada

Jornada de Portes Obertes del Montessori-Palau Montgrí

Dia: Diumenge, 18 de febrer de 2018

Hora: De les 11 a les 13.30 hores

Lloc: Montessori Palau Montgrí (C/ Sant Antoni, 43. Torroella de Montgrí)

Descripció de l’activitat:

La Jornada de Portes Obertes del Montessori-Palau Montgrí esdevé una oportunitat única per conèixer el projecte educatiu del centre. És una ocasió per apropar-se a etapa educativa, veure com és una aula Montessori i els materials que s’hi utilitzen, així com fer una aproximació a les metodologies amb les que es promouen la iniciativa, la creativitat i la tendència humana al treball.

Taller de pares 0-3 anys: Alimentació per a la vida

alimentació per a la vida

Dia: Dimarts, 10 d’abril de 2018

Hora: 17.30 hores

Lloc: Montessori Palau Montgrí

Responsables del taller: Aida Macià

Ensenyar un nen a menjar, netejar-se, vestir-se, és una tasca bastant més llarga, difícil i pacient que no alimentar-los, netejar-los i vestir-los”. Maria Montessori

 • Quin és el millor moment per començar a introduir nous aliments?
 • Quan hem de deixar d’utilitzar el biberó?
 • Què podem fer si no vol menjar algun aliment?
 • Cal que faci un horari diferent al de la família?
 • Com podem fomentar l’autonomia a l’hora del àpats?

Menjar és una necessitat bàsica i un fet que haurem de fer al llarg de la nostra vida, per tant és molt important establir una relació amb el menjar des de la primera infància. Els pares, avis i professionals de l’educació tenim un paper essencial en aquest aspecte. En aquest taller tractarem el procés d’aprenentatge d’hàbits alimentaris en els tres primers anys de vida i entendrem com n’és d’important, no només perquè facilita un bon estat nutricional i un creixement òptim sinó perquè pot ajudar a consolidar l’adquisició d’hàbits saludables per a l’edat adulta.

Confirmació d’assistència:

Activitat ja realitzada

Taller de pares 3-6 anys: A casa i a fora, estratègies per plantejar les activitats com a moments de maduració personal

taller de pares 3-6 a casa i a fora

Dia: dimarts, 14 de novembre de 2017

Hora: 17.30 hores

Lloc: Montessori Palau Montgrí (C/ Sant Antoni, 43. Torroella de Montgrí)

Responsables del taller: Mònica Kleiner

“El nen té una gran missió que l’impulsa: la de créixer i esdevenir un home. Com que ell és inconscient de la seva missió i de les seves necessitats internes, i com que els adults es troben molt lluny d’interpretar-les, s’han creat a l’entorn del nen, en la nostra vida social de família i de l’escola, moltes circumstàncies equivocades que obstaculitzen el creixement de la vida infantil”.  Maria Montessori

 • Com hem de planificar les activitats a casa i fora de casa?
 • Com podem saber si l’activitat ha estat encertada? Què cal canviar?
 • Com podem actuar davant situacions especials o imprevistes?

En aquest taller es treballaran les activitats més indicades per aquesta etapa per fer a casa i fora de casa, i de quina manera es poden plantejar per tal que esdevinguin un moment educatiu enriquidor per a la maduració del nen o nena.

Confirmació d’assistència:

Activitat ja realitzada